sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Sunnuntai 17.6 kolme viikkoa ja kolme päivää

Sateisen päivän kunniaksi meillä kävi paljon vieraita pentuja moikkaamassa. Päivällä kävivät Anu ja 5 kuukautta vanha Linnea-prinsessa sekä Pipsa. Iltapäivällä saapuivat kylään Marika S ja hänen siskonsa. Puuhaa siis riitti, vaikka ulos ei tänään päästykään ja koko päivä kului kotosalla.

Tänään pentujen kokemuksia laajennettiin vieraiden lisäksi kanien visiitillä pentulaatikossa, yksilöllisillä tutkimusmatkoilla Saran huoneeseen ja ääni cd:llä. Pipsa toi uuden cd:n joka sisältää kisahälyä, pitääpä ottaa huomisen ohjelmaan.

Kyläilyt sujuivat vanhan mallin mukaisesti: Nessa nautti kyläilijöistä ja pennut kiipeilivät tyytyväisinä kyläilijöiden päällä. Kun Marika saapui iltapäivällä, näin pennuissa ensimmäistä kertaa pienen välttelyreaktion: Hihku otti etäisyyttä hieman unenpöpperöisenä kun Marika istahti vieréen ja alkoi silittää. Ja Hihku on oikeasti todella ihmislähtöinen koiruus. Ehkä neiti oli tosiaan vielä vähän uninen.

Ääni cd:tä pennut kuuntelivat tovin jatkaen sitten omaa puuhailuaan. Noita erilaisia ääniä pitää nyt soitella paljon. Pennut tosin kuulevat ääniä jo melkolailla laidasta laitaan jo ilman erityisiä apuvälineitä, Eetu ja Sara pitävät siitä kyllä huolen. Eetuhan harrastaa muun muassa rumpujen soittamista yläkerrassa.

Kanien visiittiin pentulaatikossa Nessa suhtautui hieman epäillen. Pennut sen sijaan olivat aivan innoissaan: pomppivia leikkikavereita! Eiväthän ne tainneet edes ymmärtää, että kyseessä olivat erilaiset karvaiset kaverit, kimppuun ne kävivät aivan samoin kuin pentuesisarustensa kimppuun.

Pennut pääsivät tänään tutustumaan Saran huoneeseen yksi kerrallaan. Tytöt saivat Marikan visiitin kunniaksi yksilöllistä aikaa hieman muita pidempään. Alkuun molemmat tytöt olivat tovin paikallaan hieman ihmetellen ja heräillen. Kun unihiekat oli karisteltu silmistä, Hihku pyöri Saran huoneessa ja tuli tervehtimään ihmisiä. Kaikenkaikkiaan Hihku kulki huoneesta hieman olohuoneeseenkin päin. Heti sen sijaan lähti heti haistellen olohuoneen puolelle, eikä juuri ottanut kontaktia ihmisiin. Loppujen lopuksi Heti kulki itse Saran huoneesta olohuoneen poikki keittiöön pentuaitauksen luo. Vauhdikas ja reipas tytsy!

Pojat saivat vierailla huoneessa vähän pidempään. Kaikki lähtivät tutkailemaan huonetta reippaasti duplojen ja muiden lelujen yli kiipeillen. Muuten melko tasaista sakkia, mutta Huti on kyllä aikalailla omaa luokkaansa. Häntä tötteröllä täysillä joka paikkaan, varsinainen gangsta!

Valokuvia ei tältä päivältä tullut otettua, kun päivä meni aktiivisesti seurustellessa. Huomenna uusia kuvia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti