lauantai 2. kesäkuuta 2012

Kahdeksannen päivän kuulumisia

Tänään pennut saavuttivat yhden viikon rajapyykin! Pentujen elämään tulvi taas useita uusia kokemuksia: leikkasin kynnet, käytin kaikki pikaisesti yksittäin ulkona valokuvattavana, uudet vieraat ja lapset käsittelivät pentuja ja ne jopa pääsivät pienelle olohuonekiertueelle nuken rattaissa koko poppoo kerrallaan.

Aamulla vein pennut pikaisesti pihalle, jossa Nessa oli ulkoilemassa, yksittäin kuvattavaksi. Sisätiloja viileämpi ilma ja Erikoinen tilanne saivat aikaan pieniä vastalauseita pennuissa. Pientä rimpuilua ja kitinää oli havaittavissa. Rauhoitin kaikki pennut syliin ennen pentulaatikkoon palauttamista.

Päivän reissusta kotiin tultuamme leikkasin pentusten kynnet ihmisetn kynsileikkureilla. Ja että se aiheutti valtavaa kiemurtelua ja vastustamista. Täytynee ottaa ohjelmaan useamminkin, vain pikkuisen kerrallaan.

Illalla meille tuli kylään kaksi lasten kaveria, 7-vuotias tyttö ja 6-vuotias poika. Kun he tulivcat kylään, Nessa nukkui yytyväisenä pentulaatikossa. Kun vieraiden saapuminen ja istuskelu pentulaatikon vieressä ei aiheuttanut Nessalle ongelmia, Saana jopa tuli istuskelemaan pentulaatikkoon. Pennut pääsivät vuoronperään Saanan, Vertin, Saran ja Eetun sekä Salmen syliin. Kaikki pennut suhtautuivat käsittelyyn kuten emänsä vierailuun, tyynesti ja rauhallisesti.

Pennut pääsivät kokeilemaan lyhyen pätkän myös lastenvaunuissa matkustamista. Koko poppoo nostettiin nukenvaunuihin ja ajelutettiin kerran olohuoneen ympäri. Tämä kokemus otettiin myös vastaan hyvin auhallisin mielin.

Illan käsittelytuokion aikana laskin kolme pentua odottelemaan pieneen lasten uima-altaaseen, kolme pääsivät kokeilemaan, miltä kroonikkovaippa tuntuu. Uudet alustat eivät aiheuttaneet lainkaan kummaksuntaa. Käsittelyn yhteydessä pusuteltiin ja kutiteltiin korvia, siliteltiin päätä, masua ja koko selkää sekä tehtiin Bio sensor ohjelman mukaiset tassunkutittamiset, kääntelyt sekä kylmä alusta. Koko poppoo suhtautui käsittelyyn hyvin rennosti, jopa Heti.

Painot illalla:
Heti 593g
Hoppu 724g
Hirmu 618g
Huti 625g
Höyry 608g
Hihku 626g


Höyry alias Se rento tyyppi Saran sylissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti