maanantai 18. kesäkuuta 2012

Maanantai 18.6 kolme viikkoa ja neljä päivää

Pennuilla on ollut jälleen kokemusrikas päivä. Töitä, ulkoilua, autoilua ja vapaana kotona juoksentelua.

Aamulla pääsin töihin ajoissa, joten istuskelimme hetken nurmikolla ennen työpäivän alkua. Myös ruokatauko tuli vietettyä pentujen ja Nessan kanssa ulkona. Autojen ja moottoripyörien äänet ja vieras paikka jännittivät selvästi vähän, sillä pennut pysyivät melko lähellä minua. Toki ulkoilut jäivät myös melko lyhyiksi, pidemmällä ulkoilureissulla olisivat pennut ehkä uskaltautuneet kauemmaksikin.

Pentujen päivä sujui töissä muuten rauhallisesti, pentuaitauksessa Nessan kanssa. Kaikki pääsivät pienille ihailukierroksille syliin vuorotellen.

Kotiin päästyämme lasten ja yhden lasten kaverin kanssa, päästin pennut vaihtelun vuoksi etupihaa tutkimaan. Pennut tutustuivat innoissaan etupihan ihmeisiin: autoon, hiekkapihaan, mönkijään, lasten keinuihin ja terassiin. Hetken puuhailtuaan koko poppoo nukahti yhteen kasaan auton alle, josta nostin ne sisälle jatkamaan uniaan.

Illalla pennut pääsivät vielä etupihalle ulkoiluaan jatkamaan. Ja etupihan valloitus jatkui. Nyt pennut kiipeilivät jo kaatikselle menossa olevien puulevyjen päällä sekä vilistivät pitkin hiekkapihaa. Välillä käväistiin seisovassa maitobaarissa ja sitten jatkettiin menoa. Lyhyen ulkoilun päätteeksi houkuttelin kaikki terassille ja sisään, Hirmu pääsi ainoana kiipeämään sisälle asti. Hirmulla on ollut tänään hyvin vauhdikas päivä: se on juoksennellut lasten perässä liukumäkeä ylös, yrittänyt kiivetä keinuun ja puuhaili itsekseen toveja eteisessä kun muut olivat vielä pihalla. Hirmu <3.

Pihailun jälkeen kaikki pennut pääsivät toviksi sisälle vapaana juoksentelemaan. Osa pennuista oli jo niin väsyneitä, että kävivät nukkumaan. Heti ehti juosta sohvan taakse, jumittaa itsensä sohvan alle, etsiä reitin ulos ja juosta takaisin sohvan taakse pallon perässä. Tämän jälkeen neiti ehti vielä juosta periaatteellisesti huutamaan pentuaitauksen portille, että hänen pitäisi päästä sisäpuolelle. Ehtiväinen typy!

Kiinteän ruuan syöminen vahvistuu päivä päivältä. Aamun starter mousse katosi suihin vaudilla ja iltapäivällä tarjottu puuro-kermaviili-jauheliha-nokkos -mössö sai myös kaikki pennut ahkerasti syömään. Illan ulkoilun yhteydessä pennut pääsivät toviksi myös eteistä tutkimaan ja siellä ollut hieman rikkinäinen kuivaruokasäkki sai pennut kiinnostumaan kovasti.

Leikkiminen monipuolistuu koko ajan. Hyökkäyksiä, mahtailua, alistuseleitä ja puremista ilmenee koko ajan enemmän. Tänään heti lähti jopa jahtaamaan liikkuvaa palloa. Pojilla esiintyy jo yksittäisiä astumiseleitä. Juoksuaskelia otetaan jo tiuhaan tahtiin.

Autoilu sujuu edelleen erinomaisesti Nessan kanssa samassa häkissä. Pennut lähinnä syövät ja nukkuvat. Huutoa tai pahoinvointia ei ole ollut havaittavissa.


Hoppu


Huti


Höyry


Hirmu


Hihku


Heti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti