keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Keskiviikko 27.6 neljä viikkoa ja kuusi päivää

Aamu alkoi aamu-ulkoilulla kuten melkein joka päivä. Pennut osaavat jo hienosti pissiä heti ulos päästyään ja aamukakatkin tehdään usein ulos. Ulkoilun jälkeen ruokaa ja riehumista olkkarissa, kunnes pikkuisten akut alkoivat simahdella.

Automatkan ajan pennut ovat autohäkissä. Eri puolella Nessan kanssa. Ja sekös pikkuisia harmittaa. Koko matkan ajan takakontista kuului vähintään yhden pennun protestointia.

Työpäivä sujui pennuilta oikein rauhaisasti omassa pentuaitauksessa nukkuen, telmien ja syöden.

Työpäivän jälkeen menimme Helmen ulkopuolelle kuluttamaan työpäivän aikana kerättyä energiaa. Ja sitähän riitti. Pennut juoksivat ja telmivät keskenään kovin ahkerasti reilun puolen tunnin ajan.

Töistä ajoimme hakutreeneihin Kivistöön. Hoppu, Huti ja Hihku pääsivät yksitellen autosta tervehtimään treenikavereita perille päästyämme. Huti ja Hihku kulkivat uudessa paikassa reippaasti häntä pystyssä, Hoppu tarkkaili tilannetta jonkin aikaa auton alta ja reipastui sitten. Treenien ajan pennut oleilivat autossa. Treenien aikana moottoritien työmaalta kuului pari räjähdystä ja lopputreenistä myös ukosti. Hyvää äänitreeniä :-).

Treenien jälkeen pennut pääsivät telmimään metsässä. Ne menivät metsässä reippaasti ja tosi lujaa. Kivet, varvikot ja heinkot eivät hidastaneet vauhtia. Höyry erikoistui puiden harvennukseen aidon metsurin elkein. Kamera jäi tietenkin kotiin. Alla joitakin kännyräpsyjä.

Hakutreeneistä suuntasin Nessan ja pentujen kanssa vielä agitreeneihin. Otin pennut kärryssä mukaan halliin ääniä kuuntelemaan. Otin niitä myös yksitellen syliin hallimeininkejä haistelemaan.

Jäähdyttelylenkillä suuntasin kohti sirkuskenttää. Pennut pääsivät vajaaksi tunniksi sirkuskenttään tutustumaan. Ja meno oli taas melkoista.

Treenailin pentujen kanssa vähän. Tavoitteena opettaa namin seuraamista kädessä, istumista, maahanmenoa, eteentuloa ja perusasentoa. Treenailu oli dikäli haastavaa, että pidin kaikki pennut koko ajan vapaalla. Nappulan ottajia olisi siis riittänyt. Hihku oli ihan pro, se kiepsahti sivulle tosia kauniisti namin avulla. Hoppu on loistokas asennonvaihdoksissa. Ja kaikilla riittää hyvin yritystä.

Eikö kuvittelisi, että pennut olisivat tässä vaiheessa väsyneitä. Väärin. Kotimatkalla oli akut jo ladattu ja kotona jatkui hirmuinen ralli.

Mutta nyt ruokaa pennuille ja nukkumaan, heippa!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti