lauantai 7. heinäkuuta 2012

Lauantai 7.7 kuusi viikkoa ja kaksi päivää

Pentujen osalta viikonloppuaamu alkoi jo aikaisin. Kuuden aikaan pentuaitauksesta alkoi kuulua melkoista älämölöä ja päätin tehdä pennuille pienen välihuollon. Pennut pääsivät vajaaksi tunniksi pihalle leikkimään ja syömään. Kaikki pennut viilettivät pitkin pihaa intopiukkana. Ihana niitä on katsella, vaikka unta olikin takana vajaan viiden tunnin verran. Seiskan maissa pennut pääsivät jatkamaan yöuniaan. Alakerrasta kuului pientä protestointia, mutta kaipa nuo tovin malttoivat nukkuakin.

Ysin jälkeen heräsin oikeasti ja päästin pennut taas pihailemaan. Piha oli käytössä kokonaisuudessaan kun osa pennuista viiletti takapihalla ja osa etupihalla.

Kerättyäni pennut, kamat, lapset ja itseni autoon suuntasimme kohti Keravaa ja pentujen isoisovanhempia. Autoilimme siis tutustumaan Pipsan äidin ja iskän pihaan sekä Pipsan veljenpoikiin. Sukuloimassa vierähtikin kunnon tovi. Fresco, Musti sekä vieraat ihmiset eivät ihmetyttäneet pentuja ollenkaan. Mustin haukkuminen aiheutti alkuun pientä ihmetystä, mutta loppua kohden haukku alkoi käydä hyvinkin tutuksi. Vieras ympäristö ihmetytti vähän aluksi, mutta vierailun loppuvaiheessa pennut riiviöivät tavalliseen tapaansa. Pennut pelasivat palloa, juoksivat pihalla ja repivät innoissaan uima-altaan alusmuovia. Ja tietenkin nukkuivat hyvät tovit. Kotimatka sujui rauhallisissa merkeissä, vierailu oli selvästi väsyttänyt pikkupentuja sopivasti.

Tunnin kotimatka oli selvästi juuri sopiva aika akkujen täyttymiseen. Kotona pihalla kaikki jaksoivat taas alkaa puuhaamaan. Lyhyen pihailun jälkeen siirryimme sisälle, jossa leikkiminen jatkui vielä tovin ennen nukahtamista. Pennuilla on ihana tapa nukahtaa kesken kaiken - ja mihin tahansa. Väsyneitä pentuja löytyy aina pitkin olkkarin ja keittiön lattioita.

Kotiin päästyämme saimme kyläilijöitä. Kylään tulivat Tiina ja Minna sekä koiruudet eli Simba-tädin, Nera saksanpaimenkoiran ja Welmu karjiksen. Pennut pääsivät endimmäistä kertaa tapaamaan Neraa ja Welmua, Simba oli niille jo ennestään tuttu kuono. Pennut suhtautuivat hyvin tyynesti Neraan ja Welmuun. Myös Welmu malttoi olla tosi nätisti pentujen kanssa nuoresta iästään huolimatta. Huti ja Welmu löysivät etenkin yhteisen sävelen. Huti ja Hoppu pääsivät kyläilyn aikana tekemään isoa agiputkea. Sara nosti toiseen päähän ja minä kutsuin. Huti teki putkea omaan tuttuun tyyliinsä - täysillä. Hyvä että pienet jalat vauhdissa pysyivät! Kameran tarkennus nimittäin ei pysynyt ;-). Hoppu suhtautui tehtävään rauhallisemmin. Se tuli, mutta hitaammin ja vähän pohtien.

Kyläilyn jälkeen pennut pääsivät aitaukseen lepäämään. Ne nukkuivat tyytyväisenä pari, kolme tuntia. Akkujen latauduttua lähdimme pihalle iltariehulle. Pennut kävivät mukana lyhyellä lähimetsän lenkillä. Ensin mukaan lähtivät Heti, Höyry ja Huti. Muut eivät malttaneet lähteä mukaan vaan jäivät leikkimään pihaan. Toiselle minilenkille lähtivät Hoppu, Hihku, Hirmu ja Höyry. Kun olimme päässeet noin 200m päähän metsään, puska takanamme alkoi kohista. Siellä oli Heti, joka oli lähtenyt sisulla peräämme heinikkoa pitkin. Tehotyttö <3. Minilenkkien jälkeen pennut puuhasivat vielä innoissaan pihassa. Ne löysivät uuden hyvän leikkipaikan pihaterassilta ja sen alta.
Niin on taas yksi puuhakas päivä paketissa. Huomenna lisää!

Tältä päivältä on paljon kuvia, mutta en saanut niitä vielä purettua tietotekniikkatukihenkilön eli Maken poissaolon vuoksi. Huomenna niitäkin jos vaan mitenkään ehdin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti