perjantai 20. heinäkuuta 2012

Keskiviikko 18.7 seitsemän viikkoa ja kuusi päivää

Aamupäivämme kului mökillä. Pennut riehuivat pihalla, kävivät pienellä metsälenkillä ja laiturilla.

Hirmuinen Hirmu eli Jocke muutti tänään uuteen kotiin Marikan, Robinin ja Stellan sekä snautsereiden Fian ja Tinkan luokse. Jocke lähti meiltä kotiinkuljetuksella, sillä Marikan lauma asuu treenimatkani varrella. Jocke oli heti kuin kotonaan, tutustui häntä heiluen ympäristään ja upotti hampaansa pöydän jalkaan. Fia suhtautui tulokkaaseen tyynen rauhallisesti, Tinka ei oikein tiennyt miten pentuun olisi pitänyt suhtautua. Sinne nyt jäi ensimmäinen kasvattini, hyvää jatkoa! Jockea tulee onneksi nähtyä paljon, treenaahan Marika minun haku-raunioryhmässäni.

Jocken kotiuttamisen jälkeen suuntasin jäljelle jääneen lauman kanssa hakutreeneihin. Pennut pääsivät mukaan Nessan treeneihin. Keskilinjalla riitti siis vilskettä :-). On muuten aavistuksen haastavaa selvittää solmua näyttöliinasta kun siinä roikkuu neljä pentua hampaillaan kiinni ja vetää aivan intona. Kun näyttöliina oli saatu solmusta avattua, Nepe pääsi hommiin. Keskilinjalla pennut tyytyivät roikkumaan lahkeissani ja telmimään keskenään kunnes Nepe löysi ukon ja oli aika lähteä näytölle. Kaikki viisi pentua kiisivät Nessan ja minun perässäni näytölle ja olivat aivan innoissaan kun metsästä löytyi ihminen! Näytön jälkeen jatkettiin etsimistä. Hyvin pysyivät pennut mukana vaikka keskilinja ylitti melkoisen ojan. Toisen ja viimeisen maalimiehen näytölle lähdettiin vähintään yhtä innolla kuin ekalle. Saipa Hoppu perille päästyään Toven sormeen haavan ruokaa etsiessään. Ahne pikkuinen possu.

Nessan treenin jälkeen Hoppu pääsi toisiin treeneihinsä tekemään risteilytreeniä. Hoppu oppi ekalla maalimiehellä, ettei syliim kiivetä ja juoksi into pinkeänä lihapullatädiltä toiselle ääniavun perusteella.

Hakutreenien jälkeen lauma suuntasi vielä Malminkartanoon agilitytreeneihin. Marika tuli Telman kanssa Hetiä moikkaamaan ja lenkittämään. Neiti oli ollut hyvin reipas metsälenkkeilijä. Vielä pari päivää rauhaa Marikalle ja Telmalle, lauantain jälkeen seuraavaa rauhan hetkeä saakin odotella :-).
Rataantutustumisen jälkeen kaikki pennut pääsivät leikkimään hallin parkkikselle. Metsään piti päästä, muttei ehditty sinne asti ennen kuin vasta treenien lopuksi. On ihanaa nähdä miten reippaasti ja iloisesti kaikki pennut suhrautuvat ympäristön vaihdoksiin. Myös autossa rauhoittuminen alkaa sujua. Taitoötököitä.

Ihan illan lopuksi Hoppu pääsi tekemään puomin alkeita. Takapään koordinaatio on vielä vähän heikkoa, mutta saimme muutaman onnistuneen alastulon tehtyä.

Luulisi, että pennut olisivat olleet päivästä jo melko väsyneitä, mutta ei toki. Kotona kaikki jaksoivat vielä riehua pari tuntia, puolille öille saakka. Uskomattomia!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti