lauantai 2. kesäkuuta 2012

Pentujen yhdeksäs ja kymmenes päivä

Yhdeksäs ja kymmenes päivä ovat menneet Saran synttärijuhlia valmistellessa ja viettäessä. Tarkoitushan oli järkätä synttärit mökillä, jottei pieniä pentuja ja Nessaa tarvitsisi häiritä, mutta keli päätti puolestamme toisin. Siispä juhlimme meillä.

Eilen pennut saivat taas uuden vieraan, Kaisin. Nessa oli Kaisista aivan innoissaan, emmehän ole taas toviin nähneet. Viestitreenejä odotellessa...

Illalla pentulaatikko siirrettiin synttärijuhlien ajaksi evakkoon suihkuhuoneeseemme. Tulipa pennuillekin pieni ympäristön muutos. Samalla vaihdoin vähän pohjamateriaalia, toiselle puolella tuli karva-alusta ja toiselle puolelle matto. Nessa päätti lisätä pennuille vielä haastetta, sillä yön aikana se oli mytännyt maton pieneksi kukkalaksi paljastaen alta laattalattian. No, vaihtelu tekee hyvää.

Tänään oli synttärijuhlien aika. Kaikilla oli hauskaa, etenkin päivänsankarimme Sara-prinsessa nautti täysin siemauksin! Vieraat olivat kiinnostuneita pennuista ja kun Nessa ei tuntunut asiasta edelleenkään hermostuvan, saivat pennut taas uusia silitys- ja sylikokemuksia. Hirmuisen rennosti ottivat taas kaikki pennut käsittelyn.


Illalla pentulaatikko siirrettiin takaisin omalle paikalleen olohuoneeseen. Ja sekä Nessa että pennut nukkuivat rankan päivän jälkeen sikeästi.






Pentusten silmät ovat vielä kiinni, mutta kävelyä harjoitellaan hurjaa tahtia. Kaikki pennut pysyvät jo pieniä pätkiä seisaallaan ja pääsevät eteenpäinkin maha irti maasta. Kova yrittäminen palkitaan kuitenkin lähestulkoon poikkeuksetta parin askeleen jälkeen kyljelleen kaatumisella. Ei varmaankaan tarvitse odottaa pitkään, ennenkuin ne ihan oikeasti kävelevät!

Pennut pysyvät lyhyitä pätkiä myös hereillä nukkumisen ja syömisen lisäksi. Lyhyiden valveillaolohetkien aikana treenataan kävelemistä, möyritään tutkimusmatkailijan tavoin ympäri pentulaatikkoa ja hamuillaan suulla omia tassuja ja toisia pentuja. Pennut ovat myös alkaneet haukotella tänään.

Parin päivän ajan käsittelyn yhteyksissä tehty pusuttelu ei ole ollut ainoastaan yksipuolista, etenkin Hirmulla on tapana lipitellä pienellä kielellään vastineeksi. Niin söpöä ;). Meidän oma Lärppäarmeija <3.

Päivien Bio sensorit ja punnitukset jäävät tekemättä, huomisesta sitten taas. Toimintaa ja käsittelyä on kuitenkin päivien aikana tullut enemmän kuin tarpeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti